Om Sunn Middag

Jeg er en kvinne på 31 år som liker å lage sunne middager, og som ønsker å bruke denne bloggen til å dele oppskriftene mine, både som en oppskriftsbok for meg selv, men også med andre som er interesserte.

Jeg fokuserer på det jeg mener er sunn mat, men ikke ut fra noen spesiell diett. Min matfilosofi går ut på å spise mest mulig grønnsaker, minst mulig kjøtt, grovest mulig kornprodukter og lite fett. Så får andre diskutere hva de tror er sunt. Det er sikkert mange som er uenige med meg, men det er det ikke så mye jeg får gjort med.

Jeg mener at man har lov til å skeie ut når man ønsker det, så lenge man lever et liv der man beveger på seg litt hver dag. En halvtimes tur til dagen bør være nok for de fleste av oss, så lenge vi spiser nokså sunt. De aller fleste middagene jeg lager er vegetariske eller veganske, men jeg lager også en del middager med fisk og sjømat.

For meg er det ikke noe mål å leve 100% vegetarisk. Det viktigste mener jeg er at man spiser lite kjøtt. Hvis jeg blir bedt i middag til noen, og får kjøtt, lager jeg ikke noe stort nummer ut avdet. Men jeg foretrekker definitivt vegetarmat. Jeg spiser egg, ost og bruker melkeprodukter, selv om jeg bruker mange erstatningsprodukter, som hvetemelk, rismelk og soyaprodukter i ny og ne.

Det jeg har funnet ut, er at jo mindre kjøtt du spiser, jo mindre har du lyst på det. Jeg merker også at det er ekstremt sjelden jeg savner kjøtt. Jeg tror likevel ikke jeg kan gå gjennom et helt liv uten bacon nå og da, eller uten tantes kjøttkaker.

Jeg prøver alltid å spise mest mulig økologisk. Dette er av hensyn til min egen helse, men også med tanke på miljøet og ikke minst dyrevelferd.

Jeg bruker sjelden oppskrifter selv, så matoppskriftene mine bærer nok litt preg av dette. Men det er jo opp til deg hvordan du vil lage mat! Sier oppskriften min 1/2 kålrot, mens du bare har gulrøtter, så tar du det! Som regel opplever en de mest spennende matopplevelsene når man prøver noe nytt og uventet!

Jeg blir kjempeglad for kommentarer på oppskriftene, enten du synes de ser gode ut, dårlige ut, du har prøvd de ut og vil fortelle hvordan det smakte, om du har forslag til forbedringer, eller om du bare vil si hei!

Denne bloggen følger Veg-Vett – nettvettråd for vegetar-og veganblogger.

Reklamer

15 responses

  1. Bra blogg! Alltid kjekt med mattips! … og veldig enig med deg i det siste innlegget. Resept er bare helt fantastisk! Både for veggiser (som meg) og alt-etere. Keep up the good work! :-)

  2. Har sjekket ut bloggen din og du er jo et talerør for noen veldig viktige saker; dyrevelferd og fornuftig råvarebruk. Det handler jo ikke bare om sunn middag, som bloggen din heter, men også bærekraftig mat og kjøkken.

    • Hei Janne!
      Tusen TUSEN takk for hyggelige ord! Og så fint at du har lagt merke til at jeg er opptatt av både dyrevelferd og miljøet! Jeg håper inderlig at bloggen min – så liten og ubetydelig den enn er – kan være med på å få noen til å tenke seg om to ganger når de står i butikken og holder på å kjøpe industrielt fremstilt svinekjøtt eller buregg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s