Squash-minipizzaer

Jeg finner stadig nye måter å bruke squash på i matlagingen. Jeg tror faktisk squash er min favorittgrønnsak nummer en, fordi den er så utrolig anvendelig! Den har ikke så mye smak i seg selv, men suger til seg det den kan fra andre ingredienser.

Å lage pizzaer av squash funker kjempebra! Dette blir små og søte glutenfrie vegetarpizzaer som smaker friskt og lett, og ikke kjennes så tunge i magen som det en ekte pizza kan gjøre.

Selve squashpizzaene lager du enkelt ved å kutte de største squashene du finner i nokså tykke skiver. Legg dem så på bakepapir på et brett til å ha i ovnen.

Pizzasaus lager du jo i grunn akkurat slik du vil. Men jeg vil påstå at mitt forslag til pizzasaus med skikkelig mye smak likevel bør testes ut:

  • 1 tube tomatpurè
  • 2 hvitløk
  • masse fersk basilikum
  • urtesalt
  • noen dråper chilisaus (f.eks. sriracha)

Tomatpurè, finhakket hvitøk og basilikum blandes godt i en bolle. Smak til med urtesalt og chilisaus. Bruk en slikkepott og smør utover minipizzzaene.
Topp med for eksempel tynne strimler med rødløk, skivet aromasopp og sort oliven, og deretter med ost. Stek i ovnen ved 200 grader i ca 20 minutter, eller til osten er gyllen.

Minipizzaer

Minipizzaer av squash med tomatsaus, oliven og ost

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s