Bakte søtpoteter fylt med godsaker

Disse bakte søtpotetene er fylt med deilig ostefyll. De gjør seg godt som tilbehør, sammen med en god salat, eller bare som snacks.

  • 3 store søtpoteter
  • 4 vårløk
  • 4 ss cottage cheese
  • fersk bladpersille
  • urtesalt
  • pepper
  • revet ost til å ha på toppen

Skrubb søtpotetene og kok dem hele i usaltet vann til de er møre. Koketiden varierer litt med størrelsen på potetene, så stikk litt i dem med en gaffel underveis. Det er viktig at de er helt møre, hvis ikke blir det vanskelig å «grave dem ut».

Hell av kokevannet, og la potetene kjøle seg litt ned, slik at de blir enklere å håndtere. Skjær dem så i to med en skarp kniv. Grav ut midten på potetene. La det stå igjen ca. 2 cm i kantene, slik at de ikke faller helt sammen. Innmaten har du i en bolle. Bruk en rotmos til å mose potetinnmaten. Tilsett så cottage cheese, finhakket vårløk og urter. Smak til med salt og pepper, og eventuelt andre krydderier du synes passer. Bland godt.

Plasser fyllet tilbake oppi potetene og strø eventuelt over litt revet ost på toppen. Stek i ovnen ved 180 grader i 25 minutter, til fyllet har fått en fin, gyllen farge.

Bakte snaddersøtpoteter

Bakte snaddersøtpoteter med salat

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s