Hyrdepai med blomkålmos – perfekt for de med karbofrykt

Jeg synes hyrdepai er veldig godt. Det er i tillegg et utrolig praktisk måltid å lage sånn av det man har av grønnsaker i kjøleskapet. En tar hva en har. Denne gangen hadde jeg ikke poteter. Derimot hadde jeg et stort blomkålhode som lå der i kjøleskapet og bare tryglet om å bli brukt til noe godt og spennende. Siden blomkål kanskje er erstatning nummer èn for poteter i lavkarboverdenen, ble det denne gang blomkålmos med mozarella på toppen av hyrdepaien i stedet for potetmos. Og det smakte alldeles fortreffelig!

Tomatsaus lager du for eksempel slik:

  • 1 rødløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 selleristang
  • 1 middels squash
  • 1/2 boks kikerter
  • passata
  • 150 gram spinatblader
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • fersk basilikum
  • fersk persille
  • salt
  • pepper

Stek finhakket rødløk, hvitløk og selleri til løken har blitt myk. Tilsett squash i terninger. Stek videre på middels varme til squashen har blitt myk. Tilsett så avsilte kikerter, passata og spinatblader. La spinatbladene falle sammen, og tilsett så hakkede urter og grønnsaksbuljongterning. Når buljongterningen har blitt oppløst, smak til med salt og pepper.

Blomkål-lokket lager du slik:

  • 1 blomkålhode
  • 1 mozarella-ball
  • 5 vårløk
  • cayennepepper
  • evt. litt salt
  • litt revet muskatnøtt
  • eventuelt litt revet cheddarost

Kutt blomkål i grove terninger. Her skal ingenting kastes – stilken skal også være med! Kok til alt er helt mørt, sil av vannet og kjør til mos med stavmikser, eller en god, gammeldags rotmos. Kutt mozarellaballen i småbiter, og rør osten inn i blomkålmosen. Bland inn finhakket vårløk og smak til med pepper og eventuelt litt salt.

Hell over tomatsausen i en ildfast form, bre blomkålmosen over, og strø eventuelt litt cheddar på toppen. Stek i ovnen ved ca. 200 grader til osten har blitt gyllen (15 – 20 minutter).

Hyrdepai med blomkålmos på toppen

Hyrdepai med blomkålmos på toppen

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s