Fra Jamie Oliver-matkurs: Salsa av ristet mais + spinat- og fetafyll til taco

Disse oppskriftene er noen av de jeg lærte på et kurs i «Mexican Streetfood» på Recipease i Notting Hill, London. Dette er en av Jamie Olivers mange restauranter. Her kan du, i tillegg til å kjøpe kjøkkenutstyr og spise frokost, lunsj eller middag, være med på et av de mange matkursene som arrangeres både på dagtid og på kveldstid. Et kurs der syntes jeg var en kjempesuksess, og jeg kommer garantert til å være med flere ganger!

Et av disse kursene er en fin opplevelse når man er i London for en langhelg. Man lager mat i ca. 1 time, og så spiser man etterpå. Deretter kan man jo for eksempel ta seg en runde i Portobello Market, som er rett i nærheten. Man kan velge mellom masse forskjellig – for eksempel fylt pasta, vietnamesisk gatemat, hvordan steke den perfekte søndagssteken eller indisk curry. Recipease holder også egne matlagingskurs for barn! Perfekt?! Ikke bare får mor og far fred noen timer; poden kommer også hjem og vil lage fylt pasta til middag! Kurs må bookes på Recipease.com.

Salsa av ristet mais:

Dette er en supergod og fargerik salsa til å toppe all slags meksikansk mat med. Ved å steke maiskornene, blir de på sett og vis karamelliserte, og blir enda søtere og sprøere enn til vanlig…

  • 1/2 rød løk
  • 1/2 rød chili
  • 1/2 lime – både juice og zest
  • fersk koriander
  • 1 boks hermetiske maiskorn eller tilsvarende mengde frosne
  • evt. salt og pepper

Ha litt olje i en stekepanne, og sett på nesten maks varme. Her skal du steke maiskornene til de blir gyllenbrune. (Men du skal ikke lage popcorn, så pass på varmen!) Ta pannen vekk fra varmen når kornene har fått en fin og gyllen farge.

Ha finkuttet rødløk, chili, koriander, limezest og limejuice i en bolle. Tilsett maiskornene i bollen, og smak eventuelt til med litt salt og pepper. Bland godt og dryss over for eksempel tacoen, enchiladaen eller burritoen.

Spinat- og fetafyll:

Dette fyllet med spinat, rødløk, tomat og feta gjør seg godt alene på tortilla med litt guacamole eller sammen med annen tacosaus.

  • 1 liten rødløk
  • 1/2 rød chili
  • 200 gram finhakket tomat
  • 250 gram babyspinatblader
  • 1 lime – juice og zest
  • 50 gram fetaost
  • 1/2 ss kumminfrø
  • 2 kvister fersk timian
  • noen friske mynteblader
  • noen kvister frisk estragon
  • salt og pepper

Ha olje i en panne og stek finhakket løk, kumminfrø, chili og timian til det er blitt mykt. Tilsett finhakkede tomater og spinat. Stek videre til spinaten faller sammen, men fortsatt er fin og grønn. Ha i hakket mynte, estragon, limezest og juice. Tilsett så fetaost ved å smuldre fetaen over. Bland godt og smak eventuelt til med litt salt og pepper.

Et utvalg av hva vi lagde på kurset i  Mexican Streetfood

Maispannekaker toppet med et utvalg av småretter vi lagde på kurset.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s