Egg i skjærsilden – den perfekte søndagslunsjen

Egg i skjærsilden, eller ouvo in purgatorio er skikkelig italiensk husmannskost. Det høres kanskje ut som en litt merkelig kombinasjon med speilegg og tomatsaus, men tenk deg om: hvis du har vært ordentlig sliten etter en fest en gang, og har fått servert speilegg på godt brød sammen med en skikkelig god Bloody Mary (eller Virgin Mary) dagen derpå, forstår du hvor godt dette kan funke! Om du ikke har vært på fest dagen før, er dette uansett en deilig, næringsrik lunsj.

  • 1 rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 røde paprika
  • 1 selleristang
  • 1/2 rød chili
  • passata
  • basilikum
  • salvie
  • salt
  • chiliflak
  • evt. noen spiseskjeer kapers
  • 1-2 egg pr. person (husk: egg fra lykkelige høner er best!)
  • litt parmesanost
  • vårløk

Lag tomatsaus ved å steke finhakket rødløk i litt olje til løken er myk. Tilsett finhakket hvitløk, selleri og chili sammen med paprika i smale strimler. Surr i noen minutter før du tilsetter passata. Juster mengden passata etter hvor sausete du ønsker retten din. Krydre med hakkede, ferske urter og chilismak, og smak til med salt. Ha eventuelt i avrente kapers for litt ekstra oomph. Surr til paprikastrimlene har blitt myke.

Ha tomatsausen over i enten en medium ovnsfast form, eller eventuelt i ovnsfaste porsjonsfat. Lag en grop i sausen, og hell eggene forsiktig ned i hver sin grop. Strø litt parmesanost over.

Stek i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter, til eggene er stekt. Server med hakket vårløk, ferske urter og et nytt dryss med parmesan over. Godt brød er obligatorisk til!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Egg i skjærsilden må serveres sammen med godt brød

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s