Moussaka med full pakke

Tidligere har jeg skrevet om  både moussaka med røde linser og auberginer og vegetarisk moussaka med poteter her på bloggen. Begge deler er alldeles nydelig. Men har du prøvd moussaka med både auberginer og poteter? Ekstravagant, hæ?! Men alldeles fantastisk! Denne versjonen lager du med skjønne, grønne linser.

  • 1 aubergine
  • 2 store poteter

Skjær auberginene i ca. 1 cm tynne skiver. Stek dem så brune i en panne med olje. Legg dem til side på et lag kjøkkenpapir for å suge ut noe av fettet.

Skrell poteter og skjær dem i tynne skiver.

Slik lager to tomatsausen:

  • 2 dl grønne linser
  • 1 stor rødløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 3 dl passata
  • fersk basilikum
  • fersk bladpersille
  • 1 knivsodd kanel
  • salt og pepper

Legg linsene i bløt f.eks. fra morgenen av. Da tar det kortere tid å koke dem senere. Skyll og kok til de er møre – ca. 15 minutter eller så. Det varierer veldig fra merke til merke.

Lag så tomatsaus ved å steke hakket løk og tilsette hvitløk. Surr i noen minutter før du tilsetter passata. Passata (passata di pomodoro) er rett og slett tomatsaus laget kun ved å mose skinnfrie tomater. Den er silt, slik at den er klumpefri. Noen ganger er passataen tilsatt litt salt, så vær i så fall forsiktig når du salter.  Smak til  med hakkede urter, kanel, salt og pepper. Tilsett linsene og surr videre i ca. 10 minutter.

Slik lager du ostesausen:

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 5 dl melk
  • muskatnøtt
  • salt og pepper
  • revet ost – gjerne en litt skarp ost
  • 2 eggehviter fra lykkelige høner

Smelt smør. Ha i mel, spe med melk. Krydre. Jeg har enorme mengder muskat i, men det gjør du jo som du selv vil med. La småkoke i ca. 5 minutter til melsmaken har forsvunnet. Ta gryta av plata og ha i revet ost, samt stivpiskede eggehviter.

Smør bunnen av en ildfast form med litt olje. Ha i et tynt lag ostesaus før du legger de tynne potetskivene over. Ha så et lag ostesaus over potetene igjen. Deretter heller du tomatsausen over, før auberginene danderes over, og toppes med resten av ostesausen. Dryss et lite dryss med ost på toppen hvis du ønsker det.

Stekes så i ovnen ved 180 grader i 30 minutter, eller til overflaten har blitt fin og brun og boblete. Server med gresk salat – selvfølgelig – og tzatziki!

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s