Bircher-Müsli: Festhavregrøt!

Visste du at den opprinnelige müslien ble spist med sitronsaft og ikke melk? Og at müsli ble introdusert for Europa utenfor Alpene av sveitseren Maximillian Bircher-Brenner rundt 1900? Jeg antar at det er denne Bircher-Brenner at Bircher-müslien har sitt navn fra. Dette er over-natten-müsli som smaker litt som en mellomting mellom havregrøt og müsli med yogurt. Bircher-müsli er supergod helgefrokost! Mye bedre enn den kjedelige hverdagshavregrøten med vann eller melk, og så utrolig mye friskere! Det eneste er at det må bittelitt planlegging til.

1 del havregryn
2 deler eplejuice
Eple
Blåbær
Evt. andre frukt / bær
Yoghurt naturell
Litt solsikkefrø og kanskje noen nøtter?

Ha havregryn og eplejuice i en boks som du lukker igjen og lar stå over natten i kjøleskapet.
Legg så bær/frukt, müsli og yoghurt naturell lagvis. Server!

Bircher-Müsli

Bircher-Müsli

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s