Blomkål- og gulrotsuppe med persillecoulis

Blomkål passer godt sammen med gulrot synes jeg. Så hvorfor ikke kombinere disse to grønnsakene i en kjemperask og enkel suppe? Sammen med kraftig, grønn persillecoulis smaker det ikke bare herlig – det ser også ganske så stilig ut!

Å lage suppe ved å kun koke grønnsaker for så å blende med stavmikser er enormt enkelt, og også veldig sunt!

  • 1 lite blomkålhode
  • 2 middels gulrøtter
  • 5 dl vann
  • 4 dl melk
  • muskatnøtt
  • 1 grønnsaksbuljongterning
  • 2 ts grov sennep
  • salt og pepper

Kutt blomkål i terninger, skrell gulrøtter og skjær i skiver. Kok i vann med en buljongterning i (eller i ekte grønnsaksbuljong) til grønnsakene er møre. Kjør til suppa er jevn og fin med en stavmikser. Tilsett melk og muskatnøtt, kok i noen minutter og smak til med salt, pepper og sennep.

Persillecoulisen lager du kjapt og enkelt slik:

  • 1 bunt bladpersille
  • 2 ss mykt smør
  • litt olivenolje
  • salt og pepper

Fjern de groveste stilkene på persillen og forvell ved å legge persilen ned i et dørslag som du har i kokende vann i 2 minutter. Ha umiddelbart dørslaget over i en stor bolle med kaldt vann. Kjør så persille, smør og olivenolje til en fin saus. Smak til med salt og pepper.

Blomkålsuppe med persillecoulis

Blomkål- og gulrotsuppe med persillecoulis

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s