En guide til noen av Londons matmarkeder

«They can’t heat, and they can’t eat» er det noen som sier om engelskmenn. Til tross for at både engelsk innendørsklima og engelsk mat har et dårlig rykte, kan ingen nekte for at London er et matmekka. Jeg kan ikke tenke meg at det finnes noen annen by som har så mange spennende, internasjonale restauranter. I tillegg til restaurantene har London også mange matmarkeder. Her finner man alt fra glutenfrie cupcakes og beef jerkey til gryteretter og røkelaks. Og mange boder kjører ren vegansk eller vegetarisk mat. Jeg elsker å gå på matmarkedene med en tom mage og en full lommebok! Mange steder kan du kjøpe en full lunsj for 5 pund, men du kan også få små smakebiter for noen småpenger.

Jeg poster her noen av mine matmarkedfavoritter, og håper det kan være til nytte for Londonfarere på jakt etter god mat…

Borough Market er Londons kanskje mest velkjente matmarked. Dette er et rikholdig matmarked som har åpent hver dag unntatt søndag. (Lunsjåpent mandag og tirsdag, fullt marked de andre dagene.) Og de har nesten alt som kan tenkes. Her kan du kjøpe både fersk fisk og grønnsaker, du kan få deg en deilig vegetarisk lunsj med etterfølgende søtsaker, og det finnes mange muligheter til å få kjøpt med seg souvernirer hjem. Her er det oljer, eddik, krydder honning og masse andre lekre råvarer å få kjøpt. Innimellom er det også happenings der, som matdemonstrasjoner. For å unngå det verste kaoset, anbefaler jeg å unngå fredag og lørdag. Nærmeste stasjon er London Bridge.

Brick Lane Market er en fantastisk opplevelse! Mellom gamle mursteinsbygg, der gatenavnene står både på bengali og på engelsk, er det hver søndag et fantastisk matmarked (fra 9 til 17). Markedet strekker seg over flere gater. Det er ikke bare ett bygg, men flere, som er fulle av matboder av alle slag. Her oser det av mat fra flere store haller og småboder langs hele gata og i sidegatene omkring. I tillegg er det mange loppemarkedsboder, brukskunst og mye annet dill å få kjøpt. Advarsel: høy hipsterfaktor! Når det ikke er matmarked, er Brick Lane uansett verdt et besøk, med sin eklektiske blanding av bangladeshisk storby, hipsterville og engelsk arbeiderstrøk. Her er de kjent for å ha Londons beste curry. Nærmeste stasjoner er Liverpool Street eller Shoreditch High Street.

Old Spitalfields Market er rett ved Brick Lane Market. Det er åpent hver dag, med litt forskjellig fokus de forskjellige dagene. Det er litt mer posh, og litt mindre mat. De har noen permanente restauranter og noen temporære boder. Rainforest Creations, som har bod der på søndager anbefales på det sterkeste! De selger nydelig vegansk mat. Jeg liker Spitalfields fordi de har så mye fine hjemmelagede klær, brukskunst, vintage og interiørartikler. Det kan være fint å kombinere et besøk på Spitalfields med et i Brick Lane. Nærmeste stasjoner er Liverpool Street eller Shoreditch High Street.

Broadway Market i East End er et koselig nabolagsgatemarked med stor variasjon. Her får du kjøpt ghanesisk gryterett og norsk røkelaks side om side. Det er et godt utvalg i økologisk mat der, og jeg synes sjarmen ved markedet er at det er nokså lite og intimt. Men for all del – det er rundt 100 boder der, så beregn tid! De fleste bodene holder åpent på lørdager. Jeg anbefaler å fordøye maten med en gåtur langs Regent’s Canal etterpå. Nærmeste stasjon er Haggerston.

Lyric Square Market er en av mine favoritter delvis fordi det er rett i nærheten av der vi bor, men også fordi de har et passe stort og oversiktlig utvalg. Hver torsdag fra 8 til 17 er det Farmers Market, med stort økologisk utvalg. På fredager er det World Food Market, og mange internasjonale boder. Ved spesielle anledninger – f.eks. før jul eller på sommeren, er det market hver dag. På Lyric Square er det mest snakk om å kjøpe lunsj der og da, og ikke så mye kjøp og salg av varer du kan ta med deg hjem. Nærmeste stasjon er Hammersmith.
God tur!

 

Reklamer

2 responses

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s