Igjen har jeg vært på en fantastisk middagskveld / matlagingsaften med Cooking With Mama. For å repetere: Cooking With Mama er en veldedig organisasjon som allierer seg med innvandrerkvinner, «Mamas», som er flike til å lage mat. CWM hjelper blant annet kvinnene med å nå sine mål matmessig – f.eks. kan de få hjelp til å starte en matbod på et matmarked hvis det er det de ønsker. De får også hjelp til å lære seg litt regnskapshold og andre ting de kan trenge for å klare seg i arbedislivet. Og Mama igjen holder matkurs om mat fra sitt hjemland!Den siste CWM-kvelden jeg var på, var med fantastiske Mama Roberta fra Rio i Brasil. Og oi oi oi, som hun kunne lage mat!!!
Caldinho de Feijao, eller Caldo er brasiliansk pubmat. Før brasilianerne skal ut og feste en hel natt, går de på pub og spiser caldo – som i bunn og grunn er en svart bønnesuppe. Det smaker alldeles nydelig, og er inmari enkelt å lage!
- 1 boks sorte bønner (eller kok tilsvarende selv)
- 2 hvitløksfedd
- 1 medium gul løk
- salt og pepper
- chili
- vårløk
- 1 kopp vann
- 1 baguette
- 2 ts parmesanost
- 1 matskje matolje
- limeskiver
Finhakk hvitløk, løk, chili og vårløk. Skjær baguetten i skiver.
Kjør bønnene og vann i en foodprosessor til det er blitt fullstendig flytende.
Stek løk i en dyp panne til den er blitt myk. Tilsett løk og stek med i 5 minutter, og la det bli brunt. Ha så i bønnepureen. Smak til med salt, pepper og chili. Sørg for at suppa er gjennomvarm før du tar den av pannen. Ha så suppa over i tallerkener, og strø over vårløk og parmesanost. Drypp over limesaft hvis du ønsker.
Server med baguett. Spis opp, og du er klar for en lang natt med karnevalstilstander!