Irakinspirert ris- og linserett med sultanarosiner

På irakisk restaurant fikk jeg for en tid tilbake servert en alldeles nyyydelig rett med ris, linser, grønnsaker og rosiner. Inspirert av dette, ble det denne enkle retten! Hvis noen av mine lesere kan lage irakisk mat, og syns dette hørtes alt annet enn irakisk ut, så vær grei… Jeg er klar over at dette ikke er «ekte». Men det ble i alle fall veldig godt!

  • 2 dl fullkornsris
  • 2 dl røde linser
  • 1 rødløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 rød paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 grønn chili
  • 1 dl sultanarosiner
  • Fersk mynte
  • Karri
  • Kummin
  • Korianderfrø
  • Røkt paprikapulver
  • Salt

Kok opp fullkornsris og røde linser på forhånd. Jeg liker linsene best når de er skikkelig mushy, så jeg legger dem i vann noen timer før jeg koker dem. Jeg kokte også risen sammen med en buljongterning. Det satte god smak.

Hakk rødløk, hvitløk, chili og paprika. Legg rosinene i vann ca en halvtime.

Brun rødløk og hvitløk. Ha i chili og paprika og surr på medium varme i noen minutter. Ha så i avsilt ris, linser og rosiner. Smak til med salt, urter og krydder. Ha i eventuelt litt av buljongvannet til risen, eller bare vann. Småkok til smakene har satt seg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ris- og linserett med paprika og sultanarosiner

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s