(Nesten) Mammas nydelige knekkebrød

For tiden bor jeg i London. Er det noe de definitivt ikke kan her, så er det brød. Å gå i butikken her for å kjøpe brød, er et sorgens kapittel. Det er elendige, glutenoppblåste, lyse, fluffy brød uten næring å finne uansett hvor du går – i alle fall på dagligvarebutikkene. Jeg spiser generelt veldig lite brødmat, men her om dagen kjente jeg at det eneste jeg lengtet etter, var en brødskive med godt pålegg. Løsningen ble faktisk knekkebrød! Det holder seg jo så mye lenger, og i tillegg slipper man å holde på med heving og elting og alt det maset der! I tillegg er knekebrødene inmari mettende! Du kan gå halve dagen på to stk og litt frukt.

Denne knekkebrødoppskriften fikk jeg av mamma for en tid tilbake. Jeg fikk tak i quinoaflak og quinoakli på butikken her, og prøvde det i stedet for havregryn og havrekli.

  • 2 dl. quinoaflak (eller havregryn)
  • 2 dl. solsikkekjerner
  • 2 dl. sesamfrø
  • 2 dl. linfrø
  • 2 dl. quinoakli (eller havrekli)
  • 2 dl. grov sammalt rug
  • noen skjeer finhakkede mandler
  • 2 ts. salt
  • 1 ts. honning – ikke nødvendig
  • 7 dl. lunkent vann
Bland det tørre og ha i vann. Det kan gjerne stå og svelle litt. Fordel massen/deigen utover to stekebrett med bakepapir. Forsøk å få til et så tynt og jevnt lag som mulig. Bruk gjerne en slikkepott dyppet i vann.

Stekes på 150 grader i ca. et kvarter. Ta brettene ut og rut opp i passe store stykker. Bruk gjerne pizzahjul. Stek videre i 1 time på varmluft – da er det mulig å steke begge brettene samtidig. Sett døren i luftestilling med en tresleiv mellom i ca. 30 minutter. Ta ut og knekk opp stykkene. Oppbevares i tett boks.

Mammas knekkebrød med peanøttsmør og honning. Supermettende lunsJ!

Mammas knekkebrød med peanøttsmør og banan. Supermettende lunsj!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s