Tomatisert blomkål- og kikertgrateng

Hverdagen er her igjen hvert øyeblikk. For dere som ikke er så heldige å være lærere har den kanskje vært her lenge allerede. Hverdagen er i grunn ikke så verst, synes jeg. Men det blir mindre tid til matlaging.

Denne blomkål- og kikertgratengen er veldig enkel og rask å lage, og smaker ordentlig godt. Den utgjør således en praktisk hverdagsmiddag! Kok opp blomkål og lag tomatsausen kvelden i forveien for å spare noen minutter når du kommer hjem fra jobb og du og familien er skrubbsultne.

  • 1/2 blomkålhode
  • 1/2 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 boks (400 g) tomat
  • 1 boks (400 g) kikerter
  • 2 ss kapers
  • 1 ss grønnsaksbuljongpulver
  • 2 ss hakket oregano
  • 1 ts timian
  • pepper
  • salt
  • 1 ss sitronsaft
  • strøkavring
  • Jarlsbergost eller lignende
  • Parmesanost

Blomkål- og kikertgrateng

Kutt blomkålhodet i buketter og kok så vidt mørt. Legg bukettene utover i bunnen av et ildfast fat.

Hakk løk og stek på middels varme i ca. 5 minutter til den er mør. Tilsett hvitløk, tomat og kikerter. La småkoke under lokk i ca. 15 minutter.

Tilsett kapers, buljong, urter. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Husk at kapersene er salte, så vær forsiktig så du ikke salter for mye. La småkoke i ytterligere noen minutter.

Hell tomatsausen over blomkålbukettene. Strø kavring over, dryss over Jarlsbergost og litt Parmesan.

Ha formen inn i ovnen. Stek ved 200 grader til osten har blitt gyllen. Server med en salat.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s