Synnøves vegetariske Quiche Lorraine

Quiche-utsikt over Bergen

Min superduperflotte venninne Synnøve inviterte samboeren og meg til middag da vi var i Bergen tidligere i sommer. Og for en deilig middag vi fikk! Synnøve lagde nemlig vegetarisk Quiche Lorraine – med vannmelonsalat og ovnsbakte poteter. Det smakte ypperlig. På kjøpet fikk vi upåklagelig utsikt over Vågen i Bergen:

Oppskriften på quichen fikk jeg og! Synnøve skriver på nynorsk, så bloggen bidrar med dette med sin del av nynorskkvota.

Paibunn:

  • 120 g smør/margarin
  • 200 g kveitemjøl
  • 2 ss vatn

Fyll:

  • ein boks kidneybønner, skyllast
  • 100 g champignon, i skiver
  • 1 løk, grovhakka
  • 150 g. brokkoli
  • 1-2 ss smør
  • 4 egg
  • 2,5 dl fløyte
  • salt
  • pepar
  • reven ost

Trykk bunnen ut i forma. Reinskjer kanten om du gidd. Steik skalet 10 min. ved 200 grader.

Fres løk i smøret. Visp egg og fløyte lett saman. Fordel kidneybønner, sopp, løk og brokkoli + osten i paiskalet. Hell eggeblandinga over. Steik ved 175 grader i 30 min.
Synnøve serverte altså paien sammen med vannmelonsalat. Den lager du enkelt og greit ved å kutte vannmelon i terninger og strø på passelig med dill og pinjekjerner. Smak til med hvitvinseddik.

Vegetarisk Quiche Lorraine

Vannmelonsalat

Reklamer

One response

  1. Tilbaketråkk: Sopp-pai med vårløk | Sunn Middag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s