Grønnsakslapskaus med fenikkel og spinat

Lapskaus er en fin måte å bruke opp grønnsaksrester på. Det er miljøvennlig, enkel, sunn og billig mat på en og samme gang.

Det er kanskje vanligst å lage grønnsakslapskaus av diverse rotfrukter, som for eksempel potet, gulrot og kålrabi. Her har jeg oppskriften på en litt annerledes lapskaus, der ingrediensene er blant annet paprikapulver, sitronsaft fenikkel og spinat. Spinaten tilsetter du helt på slutten. Slik får du litt tyggemotstand i spinatbladene – noe som jeg synes passer veldig godt.

Får du tak i røkt paprikapulver, gir det en fantastisk piff til retten. (Røkt paprikapulver anbefales ellers for alle som liker vegetarmat! Det gir mye god smak til grønnsaksretter.)

  • 1/2 rødløk
  • 1/4 hodekål
  • 3 poteter
  • ca 6 dl vann
  • 1 stor gulrot
  • 1/2 liten fenikkel
  • purre
  • 1 ts paprikapulver (røkt)
  • 2 ss økologisk grønnsaksbuljongpulver
  • salt
  • pepper
  • fersk bladpersille
  • 1 ts sitronsaft
  • 1/2 pakke spinatblader

Lapskaus med spinat og fenikkel

Brun løk i en gryte. Ha så i strimlet kål, poteter i terninger og vann. Kok opp, og la putre i ca 10 minutter på svak varme.

Tilsett gulrot og purre i skiver og strimlet fenikkel. Smak til med buljongpulver, salt, pepper, persille og litt sitronsaft.
Kok videre til du kjenner at grønnsakene er slik du vil ha dem. Jeg synes det er godt når lapskausen er nesten litt grøtete, så jeg har en tendens til å koke lapskausen i hjel.

Når du synes lapskausen er ferdig, tilsetter du spinatbladene. Du trenger ikke hakke dem på forhånd. Ikke la lapskausen koke etter at du har hatt i spinatbladene – bare la dem falle sammen ved hjelp av varmen fra lapskausen.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s