Saftige pizzapiroger

Antagelig har jeg ikke lov til å kalle dette bakverket for pirog i det hele tatt, siden den russiske gjærbakstretten tradisjonelt fylles med kål og kjøtt. Jeg har her i stedet laget piroger med vegetarfyll som kanskje passer bedre til calzone. Uansett – jeg liker deigen til pirogene bedre enn calzonedeig. Når man har melk i deigen, blir den så saftig, men samtidig sprø. Så –  poteito potato – pizzapirog is in town!

Dette er en stor oppskrift. Vi var 2 stykker som spiste, men endte opp med pizzapiroger i både fryser og kjøleskap etterpå. Det gjorde i grunn ingenting, for de smakte også ypperlig til lunsj.

Deig:

  • 3 dl lunken melk
  • 4 dl lunkent vann
  • 1 pakke fersk gjær
  • olivenolje
  • salt
  • 8 dl siktet hvetemel

Lag deigen slik som du lager pizzadeig. Jeg slumpet noe helt forferdelig da jeg lagde mine piroger, så prøv deg frem selv til ønsket konsistens. La heve i ca. 40 minutter.

Fyll lager du slik:

  • 4 bifftomater
  • 1/2 rødløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 4 ss tomatpure
  • fersk basilikum
  • urtesalt
  • god olivenolje

Grovhakk løk og tomater før du kjører alle ingrediensene i en hurtigmikser til du får ønsket konsistens på sausen.

Når deigen har hevet, deler du den i 8 – 10 boller som du kjevler ut til runde leiver. Fyll dem med tomatsaus og grønnsaksfyll, for eksempel:

  • sorte oliven
  • artisjokkhjerter (hermetiske)
  • ferske spinatblader
  • en blanding av vanlig Jarlsberg og Jarlsberg med røyksmak

«Lås» pirogene ved hjelp av en gaffel og pensle med et egg. Har du tomatsaus til overs, kan du pensle litt med den òg. Stek ved 200 grader i ca 20 minutter.

Sånn rent utseendemessig kan jeg ikke si at jeg var så heldig med pizzapirogene mine denne gang… Men smaksmessig? Olala! Kjempegodt!

Rykende ferske pizzapiroger rett fra ovnen…

Pizzapiroger fylt med blant annet artisjokkhjerter, spinat og oliven.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s