Coleslaw med hvit dressing

Jeg var egentlig på utkikk etter rødkål for å lage denne coleslawen, men i butikken hadde de bare vanlig hodekål. Det ble ikke like friskt på farge, men smaken ble helt fantastisk, om jeg får si det selv. Et fantastisk tilbehør til burger, grillmat, pizza, fisk eller egentlig det du selv ønsker. Eplet tilfører nydelig sødme og friskhet.

  • 1/4 kålhode (helst rødkål – for fargens skyld)
  • 1 eple
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 dl rømme
  • 3 ss majones
  • persille
  • 1 hvitløksfedd
  • pepper
  • salt
  • 1/2 ts sukker
  • saften av 1/4 sitron

Strimle kålhode og skrelt eple ved hjelp av en mandolin. Eventuelt kan du finhakke med kniv eller rive med rivjern. Bland kål og eple.

Hakk persille og hvitløk. Bland sammen rømme, yoghurt, majones, persille og hvitløk. Smak til med salt, pepper, sitronsaft og litt sukker. Bland så grønnsaker og saus. La kålsalaten stå i kjøleskapet en stund før servering.

Coleslaw – her i selskap med kikertburger og grønn salat

Lyst til å prøve en sunnere versjon av coleslaw uten alle meieriproduktene? Prøv coleslaw med epledressing eller råkostsalat med rødkål, gulrøtter, fenikkel og granateple.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s