Spaghettikake med røyksmak

Jeg vet ikke helt hva jeg skal kalle denne retten, men «spaghettikake» er kanskje det mest fornuftige, selv om det høres litt lugubert ut. Det er en slags blanding av omelett, lasagne og grateng, og akkurat hva jeg ønsker meg dagen derpå en fuktig fest. Ikke sunt en plass, men likevel… Har man vært ute en vinternatt natten før, har man bare å gi etter for suget.

Den røkte Jarlsberg-osten er et must her. Det er den som gir den fantastiske smaken som jeg tror mange vegetarianere savner – smaken av «forbudt» røkt skinke og bacon.

  • fullkornsspaghetti nok til 2 personer, sånn ca.
  • 3 egg
  • 1 dl melk
  • 100 gram Jarlsberg med røksmak
  • 50 gram parmesanost
  • 2 store never spinat
  • 1/2 kopp soltørket tomat
  • salt
  • pepper

Spaghettikake

Kok opp spaghetti litt kortere enn det som står på pakken, slik at den er nesten al dente. Sil av vannet.

Hakk soltørket tomat. Kutt spinat grovt og riv osten. Pisk egg og melk. Ha i tomater, spinat, mesteparten av osten og den kokte spaghettien. Smak til med salt og pepper.

Hell blandingen i en smurt, rund kakeform. Sett i ovnen (225 grader) og stek i ca 30 minutter, til kaka begynner å bli sprø. Ta formen ut, strø over resten av osten og stek videre til osten er gyllen.

Skjær kaken i skiver og server med en grønn salat med italiensk dressing.

Reklamer

2 responses

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s