Næringsrik halvmaratonsalat

Min spreke samboer min skulle ut og løpe sitt første halvmaraton på lørdag – rettere sagt De Tre Sjøers Løp. Før løpet trengte han god og næringrik mat som gjorde at han hadde litt å løpe på, men som ikke lå for tungt i magen. Som den gode husmor jeg er, serverte jeg ham denne næringsrike halvmaratonsalaten. Den funker nok også fint for alle oss andre som ikke skal ut og løpe.

  • 1 dl kokt fullkornsfusilli
  • 1 boks kikerter
  • 1/2 pose salatmix med bl.a. baby leaves og ruccola
  • 1 snackspaprika
  • 3 vårløk
  • 10 cherrytomater
  • 1 gulrot
  • 3 ss solsikkekjerner
  • 3 ss solsikkefrø
  • 3 ss usaltede peanøtter
  • 2 ss olje
  • 1 ss eddik
  • 1 fedd hvitløk
  • salt
  • pepper
  • hardkokt økologisk egg

Kok fusilli i saltet vann. Skyll kikertene godt. Rasp gulrot og kutt de andre grønnsakene i ønsket størrelse. Bland godt sammen. Dryss over frø og nøtter.

Lag vinaigrettdressing ved å blande olje, eddik, hakket hvitløk, salt og pepper.

Server med hardkokt egg. La maten hvile i magen en times tid, og så: ut og løp!

Halvmaratonsalat

PS: Samboeren gjennomførte løpet, og var fornøyd med både tiden og energien :-)

Advertisements

One response

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s