Grønne fiskeburgere av lyr

Fiskekake eller fiskeburger… Forskjellen er vel i grunn tilbehøret. Disse grønne fiskeburgerne/-kakene serverte jeg i alle fall med hamburgerbrød, lollosalat, paprika, rødløk, hjemmelaget raw ketchup, rømmedressing og ovnsbakte urtepoteter. Mhm!

  • 300 gram lyr
  • 10 cm purre, den mørkegrønne delen
  • 1 fedd hvitløk
  • frisk persille
  • 3 ss melk
  • salt
  • pepper
  • tabascosaus
  • 1 ts potetmel
Husk at ingrediensene bør ha samme temperatur for at kakene/burgerne skal henge sammen.
 
FiskeburgerKutt lyr eller lignende i grove terninger. Kjør dem så i foodprosessor i et lite minutt. Tilsett purre i grove skiver, hakket hvitløk, godt med persille og melk. (Persille gir både fin grønnfarge og god smak.) Kjør foodprosessoren til du har en fin deig. Tilsett salt, pepper, tabascosaus og potetmel. Kjør litt til.Form til runde kaker og stek på nokså sterk varme i en blanding av smør og olje til de har fått fin farge og er gjennomstekte – ca 5 minutter på hver side.
 
For andre fiskekakeoppskrifter; sjekk ut Rosa fiskekaker eller Fantastiske fiskekaker.  
Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s