Sopprisotto

Denne oppskriften på risotto fant jeg på DinMat.no. Jeg har forandret en smule på den, men på DinMat har de et fint videoklipp som viser hvor enkelt du kan lage denne smakfulle retten, enten du velger å lage den på min måte eller på DinMats måte.

  • 8 dl vann
  • 4 ss grønnsaksfond
  • 300 gram kantareller
  • 30 gram tørket steinsopp
  • 2 dl arborioris
  • 3 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • nyrevet parmesanost
  • 5 ss sitronsaft eller hvitvin
  • 2 ss nøytal olje
  • 2 ss smør
  • 1 kvast estragon
  • 2 kvaster kruspersille
  • salt og pepper
  • 3 ss olivenolje
Børst og rens kantarellene hvis de skitne. Riv dem  i strimler. Legg den tørkede soppen i bløt i 30 minutter. Skyll to ganger og klem godt ut vannet.
Bland vann og grønnsaksfond. Eventuelt kok opp vann med en buljongterning. Skrell og finhakk hvitløk og sjalottløk. Fres dette blankt i en panne.
Tilsett risen og la den steke med i ca. 1 min. Ha i litt sitronsaft (evt. hvitvin), hell over ca 5 dl vann med fond og rør til den har kokt inn. Spe med vann med fond underveis om nødvendig. Fortsett til risen er mør og al dente.

Ha nøytral olje i en panne og stek soppen. Det er viktig med høy temperatur ellers vil soppen bli kokt. Under steking vil soppen miste noe væske, la dette få koke inn igjen slik at de beholder smaken. Rør inn smør, smak til med salt og pepper.

Rør inn olivenolje, parmesan, sitronsaft eller hvitvin og finhakket estragon i risottoen.

Legg risottoen i en skål eller på en tallerken og strø over stekte kantareller.

Pynt med friske urter og strø over finrevet parmesan.

Høstlig sopprisotto med kantarell og steinsopp

Advertisements

2 responses

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s