Fransk løksuppe

Løksuppe høres i grunn ganske skarpt og kraftig ut. Men den gang ei. Den er mild, søt og lun, og passer helt perfekt på sure høstmandager. I tillegg er det kjempebillig mat, og ikke minst latterlig enkelt. Gratinerer du den med god ost, blir middagen i grunn en liten fest, selv på en kjedelig hverdag.

  • 2 kepaløk
  • 9 dl vann
  • 1,5 buljongterning
  • 1 ts tørket timian
  • salt
  • pepper
  • evt. Worchestershiresaus
  • Jarlsbergost
  • Et par brødskiver

Gratinert løksuppe

Rens og kutt løk i tynne skiver. Fres dem myke i smør på svak varme, slik at løken bare blir blank og ikke brun. Tilsett vann, timian og buljongterninger. La det småkoke i en drøy halvtime under lokk.

Når suppa er ferdig kokt, kan du eventuelt kjøre den en runde med stavmikser, slik at den blir jevn. Smak til med salt og pepper. Eventuelt smak også til med noen dråper Worchestershiresaus.

Hell suppa over i en ildfast bolle, eller eventuelt i to ildfaste suppeskåler. Skjær skorpen av brød eller loff. Legg skivene i suppeskålene, og strø en kraftig ost over. Vellagret Jarlsbergost passer godt.

Sett i ovnen og gratiner ved 250 grader i 5-10 minutter og server.

For å gjøre suppa vegansk, gratiner med vegansk ost.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s