Falafel

Midtøstens egen vegetarburger, falafelen,  får raskt bein å gå på sammen med hvitløkssaus, rød chilisaus, salat og pitabrød eller lefse. De små runde kikertkakene gir god smak i salater og er fantastiske på mezebordet sammen med hummus, taboulleh, babaganoush, tzatziki og gresk salat.

Dette er en stor oppskrift, ca 8 porsjoner, så fremt folk spiser salat, pitabrød eller annet tilbehør til.

  • 3 bokser kokte kikerter
  • 3 brødskiver uten skorpe
  • 5 fedd hvitløk
  • 5 ss sitronsaft
  • 6 ss hakket fersk koriander
  • 6 ss hakket fersk persille
  • 3 ss malt spisskummen
  • 2 egg
  • salt

Falafel klare til nyting :-)

Skyll kikertene grundig. Legg brødskivene i bløt i vann i fem minutter. Klem så ut alt vannet.

Kjør kikertene i en foodprosessor til konsistensen er glatt og myk. Når du lager så stor oppskrift som her, kan det være lurt å male kikertene i flere omganger.

Bland brødskivene med kikertene. Ha i resten av ingrediensene, smak til med salt. La deigen stå kjølig en god stund – aller helst over natten.

Form små, flate boller og stek dem gylne i olje. Mine falafeler er stekte i stedet for friterte. For denne retten kan nemlig være ganske så usunn, selv om den er laget på sunne ingredienser. Jeg har smakt falafeler dryppende av frityrolje på diverse nattmat-steder. Jeg liker dem derimot best når de er stekt i panne i litt matolje.

(Jeg har benyttet meg av oppskriften fra Klikk.no som basis.)

Advertisements

3 responses

  1. Tilbaketråkk: Spise ute: Habibi restaurant i Oslo | Sunn Middag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s