Ovnsstekt aubergineform

Aubergine er grønnsakenes hummer. Det smaker dyrt, luksuriøst og bare helt utrolig deilig.

Denne aubergineretten er ordentlig fredagsmat. Kraftig, rund og med både creme fraiche, mozarella- og parmesanost. Kanskje ikke akkurat ekstremt sunt hvis man tenker på fettinnhold, men veldig, veldig godt!

  • 2 mellomstore auberginer
  • 1 liten gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 squash
  • 2 gulrøtter
  • 1/2 blomkål
  • 1 beger cherrytomater
  • 4 ss creme fraiche
  • timian
  • mozarellaost
  • parmesanost
  • salt
  • pepper

Aubergineform

Kutt aubergine i ca 3 cm tykke skiver. Salt og legg til side i 15-20 minutter. Skyll grundig av vannet. Stek aubergineskivene i en panne med olje. Krydre med salt og pepper. Dette må du trolig gjøre i flere omganger, da det ikke blir nok plass til alle skivene i panna. La skivene hvile på litt tørkepapir, slik at overflødig fett suges ut.

Lag tomatsaus ved å steke hakket løk, presset hvitløk, squash og gulrøtter i små terninger, samt tomater, små blomkålbuketter, urter, salt pepper og creme fraiche. La dette surre til tomatene går i oppløsning. Eventuelt lag en standard tomatsaus etter ditt hode.

Legg så aubergine og tomatsaus lagvis i en ildfast form, med auberginer som det underste og øverste laget. Dryss over en neve blandet mozarella- og parmesanost.

Stek ved 220 grader til osten er gyllen, ca 20 minutter.

Advertisements

4 responses

  1. Dette så helt vidunderlig ut, og skal helt klart testes.
    Tenkte også at jeg skulle nevne at jeg lager mye mat med aubergine, men pleier ikke salte, vente, skylle. Har hørt at man måtte det før for å få ut bitterstoffer i auberginen, men de som dyrkes nå er uten dette bitterstoffet, så man kan bruke dem «som de er».
    Og et tips til slutt: Når jeg skal steke mange aubergineskiver, pensler jeg dem med olje, legger dem på bakepapir på en stekeplate, og steker dem i ovnen på 200 grd til de begynner å få farge – enkelt og mer fettfattig :-)

    • Tusen takk for hyggelig kommentar, og for gode råd! Dette med salt og sånn på auberginen er noe jeg har fra en vegetarkokebok fra 70-tallet, så jeg har bare gjort det automatisk. Hvis du sier at man slipper det, høres det jo veldig bra ut! Dem med ovnsstekingen hørtes også mye bedre ut enn å steke skivene i panne. Tusen takk! :-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s