Fiskegrateng med reker

Jeg er veldig glad i fiskegrateng, og jeg liker å variere hvordan jeg lager den. I denne varianten bruker jeg billig frossen torsk og helt vanlige pillede reker på boks. Likevel synes jeg ikke smaken blir kjip eller «billig». Prøv selv og døm ;-)

  • 3oo gram torsk
  • 1 dl pillede reker
  • 2 dl fullkornsmakaroni
  • 1/2 purre
  • 1/2 blomkålhode
  • 3 ss smør
  • 2 ss mel
  • 5 dl melk
  • muskatnøtt
  • pepper
  • fiskebuljongterning
  • 3 eggehviter
  • solsikkekjerne
  • brødrasp
  • evt. litt ost

Tin fisken på forhånd hvis du kjøper den frossen. Rens og kutt torsk i terninger. Kok makaroni etter anvisningen på pakken. Skjær purre i skiver. Få med litt av både den mørkegrønne og den hvite delen. Kutt blomkålhodet i små buketter.

Fiskegrateng med reker, purre og blomkål

Lag hvit saus av mel, smør og mel. Tilsett en fiskebuljongterning. La småkoke til melsmaken har forsvunnet. Krydre med muskat og pepper. Ha i fisk og purre. Stivpisk eggehvitene. Vend dem forsiktig inn i den hvite sausen.

Sil av vannet fra den kokte makaronien. Ha den så i en ildfast form sammen med rekene og blomkålbukettene. Hell over den hvite sausen med fisk og purre. Sørg for at sausen kommer godt til rundt makaronien.

Strø over brødrasp og solsikkekjerner. Dryss eventuelt over litt ost. Stek i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.

For andre fiskegratengoppskrifter, prøv ut fiskegrateng med fenikkel og tomatsaus eller fiskgrateng med spinat og eggesmør.

Advertisements

4 responses

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s