Potet- og pastinakkpletter

Av og til kan det være greit å variere hvordan man serverer potetmosen. Hva med for eksempel å steke den den i ovnen?

  • 6 mellomstore poteter
  • 1 pastinakk
  • 1 dl melk
  • pepper
  • salt

Potet- og pastinakkpletter

Skrell og kutt potet og pastinakk i små terninger som du koker i usaltet vann. Når grønnsakene er møre, hell av vannet. Tilsett melk og kjør med stavmikser til du har fått en jevn mos. Tilsett pepper og salt etter at mosen er ferdig.

Smør mosen utover et bakepapir på en bakeplate.

Stek ved 220 grader til plettene har blitt gylne.

Du bestemmer selv hva plettene skal smake. Jeg tilsatte biter av soltørket tomat. Det ble litt mye, så jeg tror jeg heller kommer til å tilsette urter av noe slag neste gang. Husk at pastinakken er søtlig på smak, så det kan være greit å ha en smak i som balanserer dette.

For å gjøre plettene veganske, bytter du ut kumelk med havremelk, rismelk, soyamelk eller annen melkeerstatning.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s