Squash-suppe

Squash er en utrolig allsidig grønnsak. Jeg bruker den i alt fra omelett, fiskegryte og pytt-i-panne til pizza, wok og salat. Og nå i suppe. Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk først, men resultatet ble godt og passe høstlig. Den er fin som forrett, som lunsj eller som middag sammen med grovbrød.

  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1,5 – 2 squash, gjerne en grønn og en gul
  • 1 potet
  • 8 dl vann
  • 2 buljongterninger
  • 1 gulrot
  • fersk bladpersille
  • løpstikke
  • pepper
  • eventuelt et par spiseskjeer god olivenolje

Squashsuppe med gulrot

Hakk løk og hvitløk smått. Skrell og kutt squash og potet i terninger. Skjær litt av squashen i skiver og legg til siden.

Stek løk og hvitløk blankt, ha så i potet- og squashterninger. Skrell gulrot og kutt i skiver. Hell over vann, ha i buljongterningene og la koke til potet og squash er mørt. Kjør med stavmikser til du får en jevn og fin suppe. Ha i gulrotskivene og kok til disse er møre. Krydre med urter og pepper. Ha i squashskivene. La småkoke litt til, slik at squashen blir grei i konsistensen. Deretter kan du eventuelt ha i litt olivenolje noen minutter før suppa er ferdigkokt. Dette gir en rikere og fyldigere smak.

For å gjøre suppa helt vegansk, sørg for at du bruker veganske buljongterninger.

(Inspirert av DinMat.)

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s