Krutonger

Krutonger er en enkel og smakfull måte å bruke opp tørt, gammelt brød på. Mange sverger til loff, men jeg bruker bare grovbrød som har blitt tørt og kjedelig.

Krutonger klare til servering i salaten eller suppa

Skjær av skorpen på brødet, og kutt i terninger. Lag en blanding av hvitløksolje og urter (her gjelder ta-det-du-har-prinsippet), og vend brødet i dette. Legg terningene i en ildfast form eller en på en bakeplate. Pass på at de ikke ligger for tett. Strø Maldon-salt og pepper over.

Stek i ovnen ved 200 grader i ca 5-10 minutter, til brødterningene har blitt faste og sprø.

Krutonger er fine til bruk i salater eller supper. De er himmelske hvis de blir servert rett fra ovnen, men de holder seg også fine et par dager i romtemperatur i en tett beholder.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s