Wok it!

Jeg er så glad i wok! Det som er så fint med denne asiatiske stekepanneretten, er at du kan bruke akkurat de grønnsakene du har for hånden – som f.eks. gulrot, blomkål, sukkererter, paprika, kål, purre, vårløk, selleri, brokkoli… Kanskje har du litt scampi i frysen? Og noen nudler du kan koke opp? Med litt saus blir dette en perfekt hverdagsmiddag. Sausen lager du for eksempel slik:

  • 2 hvitløksfedd
  • 4 ss soyasaus
  • 3 ss fiskesaus
  • 1/2 rød chili
  • 1 neve fersk koriander
  • 1 ss limesaft

Kutt grønnsaker i passe biter – ikke for smått, da blir de bare dvaske. Wok grønnsakene raskt i en kjempevarm wokgryte eller en stor panne. Wok bare litt grønnsaker av gangen, slik at de holder seg fine og sprø. Til slutt heller du alle grønnsakene, scampi og nudler, samt saus oppi panna igjen, og svisj, så var maten klar.

Wok med scampi

Advertisements

3 responses

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s