Nordafrikansk søtpotetstuing

Akkurat hvor i Nordafrika denne retten er inspirert av, er jeg usikker på. Men sikker er jeg på at nordafrikansk mat er deeeeilig på smak, og akkurat passe spicy. Med søtpoteter, peanøtter og harissakrydder er denne stuingen en av mine klare høstfavoritter. Peanøtter kan kanskje virke som en snodig ingrediens å putte oppi maten, men i denne nordafrikanskinspirerte stuingen er de helt essensielle. Usaltede peanøtter er fulle av proteiner, sunt fett og antioksydanter, og er supre i vegetariske supper og gryteretter. I tillegg gir de god smak og «crunch».

  • 1 stor gul løk
  • 1 stor rød paprika
  • 1/2 rød chili
  • 4 dl vann
  • 1 1/2 grønnsaksbuljongterning
  • 1 neve usaltede peanøtter
  • 2 mellomstore søtpoteter
  • 1/2 boks hakket tomat
  • 2 store gulrøtter
  • 1/2 boks sorte bønner
  • harissakrydder
  • fersk koriander

Nordafrikansk gryte med blant annet søtpotet og peanøtter

Hakk løk, paprika, søtpoteter og gulrøtter i terninger. Chili renses og finhakkes. Hakk peanøtter og skyll bønnene godt.

Varm matolje i en panne. Stek løk og paprika til det er gyllent og mykt. Hell over vann, chili, peanøtter og i buljongterninger. Gi et oppkok.

Tilsett søtpoteter. La blandingen småkoke i ca. 20 minutter – til søtpotetene er møre. Rør om iblant. Ha så i tomater og gulrøtter, samt harissakrydder og hakket koriander etter smak. Kok til gulrøttene er møre. Det gjør ikke noe om søtpotetene blir melne og ihjelkokte. Det er det som gjør dette til en stuing.

De siste minuttene har du i de sorte bønnene. Når bønnene er varme, er stuingen klar til servering. Server med en grønn salat, couscous og/ eller en klatt rømme.

Advertisements

One response

  1. Tilbaketråkk: Marokkansk kikertgryte | Sunn Middag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s