Kremet tomatsuppe med snackspaprika og vårløk

Omtrent slik lager min mor tomatsuppe, og den er ooordentlig god. Jeg vil faktisk dra den så langt som til å si at mammas tomatsuppe er navngjeten i opptil flere fylker på østlandet! ;-)

Suppa er i alle fall utrolig enkel å lage, og smaker mildt, men tabasco og svart pepper gjør den samtidig passe spicy. Helt perfekt for travle barnefamilier som ønsker å lage sunn, men smakfull hverdagsmat raskt. I tillegg er dette billig mat, og perfekt for slunkne lommebøker. Det er sikkert ikke bare jeg som har brukt penger som en full sjømann i sommer?!

Du må gjerne bruke suppa som en basis og ha i det du selv ønsker. Bruk for eksempel fiskebuljong og ha i fiskeboller, eller gjør et kjøleskapsraid og hiv oppi det du har av grønnsaksrester. Linser eller bønner, litt chili og koriander gjør den mer meksikansk. Eller gjør den mer luksuriøs med en god fløteskvett, og server den gjerne med godt brød og et ostedryss. Kom gjerne med andre forslag til å pimpe opp denne enkle tomatsuppa!

  • 1 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 5 dl vann
  • 1 boks hakket tomat
  • 1 grønnsaksbuljongterning eller buljongpulver
  • frisk oregano og frisk basilikum
  • svart pepper
  • noen dråper tabascosaus
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 vårløk
  • 1 liten snackspaprika

Kremet tomatsuppe med snackspaprika, vårløk og hardkokt egg.

Lag en tynn, hvit saus ved å smelte smør, ha i hvetemel, og deretter melk og vann. Ha så i hakket tomat og buljong-terningen. La suppa småkoke under omrøring i 10-15 minutter for å bli kvitt melsmaken. Kok litt lenger hvis du har tid.

Smak til med urter, pepper, tabascosaus og balsamico. Hvis du gjerne vil ha en helt glatt suppe, kan du bruke en håndmikser til å jevne den. Ha i hakket vårløk og paprika de siste to minuttene av koketiden.

Reklamer

3 responses

  1. Spennende! Tomater er det beste som fins. Jeg syns ICA sine snacktomater er best. Hva slags egg bruker du? Har lest i Nationen at Toten egg skal være bra. Ellers er egg fra Eventyrsmak garantert bra, gården kan alle besøke og se- Litt nord for Noresund, like ved rv 7. Hanne Høne heter bonden, her er lenken http://www.hannehone.no/
    Og fra Nationen, om Toten eggbønder http://www.nationen.no/2011/08/11/landbruk/okologisk/egg/hons/frittgaende/6812568
    Og smør skal være bra fra Rørosmeieriet, økologisk ;-) Eller vegansk helt klart ;-) ;-))

    • Jeg kjøper bare egg om jeg får tak i økologiske. Aller helst kjøper jeg egg fra Ullandhaug Økologiske, en økologisk dagligvare rett ved meg, der eggene kommer fra en gård på Jæren, der hønene har god plass, får sol, gress og masse frisk luft.
      Smør prøver jeg også alltid å kjøpe økologisk, helst på den samme butikken.

  2. Tilbaketråkk: Squashkaker med mais | Sunn Middag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s