Rødbetpilaff med villris

Brun ris og villris

Dette er en slags rødbetsalat med ris – eller rødbetpilaff, om du vil. De ovnsbakte rødbetene gir de andre ingrediensene en nydelig, rosa farge, som gjør retten til et vakkert tilbehør til mange slags mat. Den friske, søte rødbetsmaken gjør pilaffen godt egnet som tilbehør til for eksempel salt fisk.

I utgangspunktet hadde jeg lyst til å bare bruke villris til denne retten, men det er så ekstremt dyrt i Norge – opp mot 400 kroner pr. kilo, så jeg holdt meg til en blanding av villris og brun ris. Det syns jeg fungerte godt.

  • 3 mellomstore rødbeter
  • 1,5 dl villris/brun ris-blanding
  • 1/2 løk
  • 3 mellomstore sopp
  • 1 fedd hvitløk
  • 1/2 boks store hvite bønner (butterbeans)
  • salvie
  • salt
  • pepper

Først av alt må du ovnsbake rødbetene. Fremgangsmåten finner du her. Skrell dem så og del dem i passe store terninger.

Kok blandingen av villris og brun ris i 45 minutter i lettsaltet vann.

Brun løk og hvitløk. Ha i sopp og stek til også den er brun. Krydre med salvie, salt og pepper etter smak. Skyll bønnene. Bland stekt løk og sopp med ris, rødbeter og bønner i en salatbolle. Serveres lun eller kald sammen med for eksempel lettsaltet stekt torsk.

Rødbetpilaff med stekt torsk.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s