Å tilberede rødbeter

Nå er det massevis av deilige ferske rødbeter å få kjøpt i butikker og markeder! Og hurra for det! Disse friske, søte, crazyfargede betene er nemlig stappfulle av næring. Ingen andre rotgrønnsaker inneholder så mye antioksydanter som rødbeten.

Den beste måten å tilberede rødbeter på (bortsett fra å spise dem rå i råkostsalat sammen med gulrot), synes jeg er å bake dem i ovnen. Det tar litt lenger tid enn å koke dem, men smaken blir utrolig mye bedre. De blir ikke så vasstrukne som av koking, og bevarer både smak og fasthet mye bedre.

Og slik gjør du: Forvarm ovnen til 200 grader. Vask og skrubb hver enkelt rødbet godt, og pakk dem enkeltvis inn i sølvfolie. Legg rødbetene på rist i midten av ovnen, og bak dem i en time. Deretter kan du ta dem ut av folien, skrelle dem og bruke dem til nesten hva som helst… Som tilbehør til fisk eller kjøtt, i salat, gratinere dem litt, krydre med urter, lage rødbetchips, i rotmos… Eller bare server dem sammen med nypoteter, kål og smør.

(Bare pass på å tørke raskt opp flekker på kjøkkenet – fargen sitter nemlig utrolig godt!)

Reklamer

4 responses

  1. Tilbaketråkk: Rødbetpilaff med villris | Sunn Middag

  2. Tilbaketråkk: Rødbetsalat med blomkålcouscous | Sunn Middag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s