Grillede auberginer

Hvis du ikke spiser kjøtt, kan grillsesongen kanskje virke litt kjip. Alle hiver på t-bonesteikene og de kunstferdig marinerte indrefiletene sine og der kommer du med maiskolben din, liksom. Men slik trenger det faktisk ikke være. Det er masse godt du kan grille som ikke er basert på døde dyr!

Aubergine er en fin grillrett. Marinerer du auberginen godt med hvitløk og urter, vil du snart ha en grillrett som selv den mest innbitte kjøttspiser vil misunne deg.

  • 2 auberginer
  • sitronsaft
  • 2 hvitløksbåter
  • 1 rød chili
  • 1 dl olivenolje
  • salt
  • pepper
  • fire kvaster frisk timian

Del auberginene i to på langs. Kutt strimler i kjøttet på langs. Ikke så dypt, men dypt nok til at marinaden får trukket skikkelig inn. Drypp litt sitronsaft over snittflatene, slik at auberginekjøttet ikke blir misfarget.

Kjør grovhakket hvitløk og grovhakket chili, samt olivenolje i en foodprosessor til det blir en fin, jevn marinade. Smak til med salt og pepper. Legg auberginedelene i hver sin sølvfoliebit. Pensle dem med oljemarinaden, og hell eventuelle rester over. Klem en kvast timian ned i sprekkene på auberginen. Du trenger ikke mer enn en kvast per auberginehalvdel – timian er kraftig på smak. Brett folie godt sammen rundt auberginene. La dette ligge i kjøleskapet i en time eller så, slik at marinaden får trukket godt inn.

Når grillen er varm, legg så foliepakkene på. La dem stekes i ca 10 minutter. Ta så auberginen ut av folien, og legg direkte på grillen til den har fått en fin stekeflate.

Grillede auberginer

Grillet aubergine med paprikasalat

Da jeg skulle lage denne retten, var det på ingen måte grillvær. Jeg stekte derfor auberginene i stekepanne – først med folie, og deretter uten – og det gikk kjempefint.

Server med fullkornsris, parikasalat, grillet maiskolbe med hvitløkssmør og rømmedressing. Eller hva nå magen begjærer ;-)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s