Mozarellatomater

Disse deilige mozarellagratinerte tomatene er flott tilbehør til sommerens grillmat, som kveldskos eller ved siden av en frisk, grønn salat. Her kan du variere med de urtene du liker. Jeg liker en italiensk vri, med timian og basilikum. Og helst masse hvitløk!

Deilige mozarellatomater

  • 4 store tomater
  • en neve mozarellaost
  • 3 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • frisk timian
  • frisk basilikum

Smør en liten ildfast form med litt olje. Varm ovnen til 230 grader.

Skjær tomater i tynne skiver (ca. 1 cm). Legg dem i «taksteinsmønster» i formen. Finhakk løk og hvitløk og dryss over tomatene. Drypp litt olivenolje over. Smak til med salt og fersk pepper. Dryss over finhakket basilikum og timian. Ha så over mozarellaosten til slutt.

Stekes  i ovnen i ca 15-20 minutter, til osten er gyllen.

Reklamer

5 responses

  1. Det ble søndagslunsj, med rucolasalat og brød. Kjempegodt – skal helt sikkert lage det igjen. Fulgte oppskriften til punkt og prikke, bortsett fra at jeg hadde oppi noen sorte oliven, olivenelsker som jeg er. Takk for en herlig lunsj!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s