Gul splittertsuppe

Inspirert av den flotte bloggen «Den gode greske smaken«, som nylig hadde et innlegg om Revithia – kikertsuppe, prøvde jeg meg på en suppe basert på gule splitterter. Jeg hadde ikke kikerter, men splitterter virket som en god erstatning. Dette er skikkelig budsjettmat, som både metter godt og har billige og få ingredienser. Og smaken? Upåklagelig!

  • 1,5 dl tørre gule splitterter
  • 1 gul løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 grønnsaksbuljongterninger
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1 liter vann
  • 1/2 bunt bladpersille
  • salt og pepper
  • olivenolje
  • 3 ss sitronsaft
  • 1/2 blomkålhode

Splittertsuppe servert med grove brødskiver med hummus

Legg 1,5 dl gule splitterter i bløt kvelden før du skal lage suppa. Sil av vannet og skyll ertene godt før du skal koke dem.

Kok splittertene i en gryte sammen med løk, hvitløk, buljongterninger, spisskummen og vann. Kok under lokk til ertene er møre – ca. 1 time. Tilsett persille og sitronsaft, og smak til med pepper og eventuelt litt salt.

Kutt blomkål i buketter og kok med i vannet til de er møre. Rør inn noen spiseskjeer med olivenolje. Blomkål kan fint sløyfes.

Server med grovbrød med f.eks. hummus.

 

Advertisements

One response

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s