Squash-spaghetti med rå tomatsaus

Inspirert av Alltid Sulten fikk jeg endelig rotet meg til å lage rå squash-spaghetti. Jeg har tenkt på det lenge, men nå var det på tide. Sommeren står forhåpentligvis for døren, og da er det godt med kalde, rå retter.

Raw food mener jeg har litt rykte på seg for å være tidkrevende og vanskelig å lage. Men denne «pastaretten» lager du faktisk på 10 minutter. I tillegg til at den er rask og enkel å lage, kalorifattig, inneholder enkle ingredienser, og er sykt sunn, er den skikkelig velsmakende! Jeg går faktisk så langt som å garantere at denne retten vil de aller, aller fleste like!

Rå squash-spaghetti

Squash-spaghettien er så enkel å lage at det er helt latterlig:

  • 1 medium squash

Skrell squashen og kutt av toppen. Strimle så hele squashen i tynne, fine skiver med en julienne-kutter.

Rå tomatsaus lager du slik:

  • 5 cm purre
  • 2 hvitløksfedd
  • 1/2 potte basilikum
  • 1 boks cherrytomater (helst økologiske – de er best)
  • pepper
  • Maldon-salt (vanlig salt går selvfølgelig helt fint)

Kjør purre, hvitløk og basilikum i food-prosessor til de er ordentlig finhakket. Skyll tomatene og ha dem i foodprosessoren. Ikke la dem kjøre for lenge; da får du bare tomatsuppe. Tilsett godt med ferskmalt pepper og smak til med salt.

Server spaghetti og saus sammen med oliven, pinjekjerner og noen tynne skiver rødløk. Mums!

Squash-spaghetti med rå tomatsaus, oliven, rødløk og pinjekjerner

Reklamer

4 responses

  1. Tilbaketråkk: Raw marinarasaus | Sunn Middag

  2. Tilbaketråkk: Rå carob-konfektboller | Sunn Middag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s