Raw spire- og grønnsakscurry

Tidligere denne måneden deltok jeg på et raw food-kurs. Jeg har vært på kurs med kursholderen tidligere, og jeg synes hun er skikkelig dyktig. Hun heter Siv Janne, og du finner henne hvis du søker på «living greens» på Facebook. Kursene hennes består ofte av en innføring i hva raw food er, samt at Siv Janne instruerer i å lage et fullverdig rått levende vegansk måltid, med forrett, middag, dessert og det hele.

På kurset denne gangen lærte vi blant annet å lage spirecurry. Den spirete linse- og grønnsakscurryen er mettende nok til å spises som middag, men er også fin som en sidesalat.

Spirer klare til bruk.

Salat:

  • 2,5 kopp spirete linser
  • 1 kopp små blomkålbuketter
  • 1 kopp små brokkolibuketter
  • 1 kopp tynt strimlet gulrot
  • 1 rød paprika, strimlet
  • 1,5 kopp hodekål, strimlet
  • 1/3 kopp hakket persille
  • 1/3 kopp hakket koriander

Dressing:

  • 1/2 kopp selleri
  • 1/2 kopp rød paprika
  • 1 kopp  gul squash
  • 1/3 kopp løk eller vårløk
  • 1 ss ingefær
  • 1 hvitløksbåt
  • 1 ts gurkemeie eller karripulver
  • 1/2 kopp olivenolje
  • 1/3 kopp vann
  • 3 ss limejuice
  • 3 ss tamari soyasaus

Bland alle ingrediensene til salaten i en stor skål.

Hakk ingrediensene til dressingen i grove terninger. Ha dem i en blender og blend godt.

Bland dressingen i salaten. Spar gjerne litt til at gjestene selv kan ha på mer selv etter egen smak. La gjerne salaten stå litt slik at smakene får satt seg.

Deilig spirecurry

Spirene lager man forresten ganske enkelt. Alle linser med skall fungerer fint – f.eks. puy-linser og grønne linser. Ha en desiliter eller så med linser i en bolle med vann. La vannet «virke» i 8 timer. Hell så av vannet, og sett lokk på. La beholderen stå på kjøkkenbenken eller lignende. (Ikke midt i solsteika.) Skyll linsene grundig 2-3 ganger til dagen og hell av vannet. Når spirene er klare har du dem i en ren beholder som du oppbevarer i kjøleskapet. Enkelt, godt og utrolig sunt!

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s