Couscoussalat ala taboulleh

Jeg hadde i grunnen tenkt til å lage taboulleh, og trodde jeg hadde alle ingrediensene i kjøkkenskapene, men nei du. Herr Bulgur og Fru Tomat var blant annet ingensteds å finne. Så Herr Couscous ble en god stand-in for Herr Bulgur, og Fru Tomat fikk jeg bare klare meg uten. Taboulleh er en salat, vanlig i Libanon, basert på bulgurgryn, persille, mynte, tomat og olivenolje. Min versjon ble altså ingen taboulleh, men likevel sinnsykt velsmakende!

  • 2 dl couscous
  • 1/2 gul squash
  • 1 rød paprika
  • 3 vårløk
  • 4 skrelte champignon
  • 1/2 boks hvite bønner
  • 1/2 boks kikerter
  • 1 pakke fersk mynte
  • 1/2 pakke fersk kruspersille
  • saften fra en sitron
  • 1 ts spisskummen
  • 2 ss olivenolje

Kok couscous i vann og 1 ss salt. Sil av vannet og kjøl den ned.

Kutt squash, paprika og champignon i terninger, og vårløken i tynne skiver. Ha dem i en stor bolle. Skyll bønner og erter godt i kaldt vann. Ha i bollen.

Finhakk mynte og persille, og bland godt sammen med resten av ingrediensene. Ha så i couscous, sitronsaft, spisskummen og olivenolje og bland godt.

Serveres som en del av et meze-bord sammen med blant annet oliven, babaganoush og hummus, som sidesalat, eller som en lunsjrett helt for seg selv.

Advertisements

3 responses

  1. Tilbaketråkk: Falafel | Sunn Middag

  2. Tilbaketråkk: Spise ute: Habibi restaurant i Oslo | Sunn Middag

  3. Tilbaketråkk: Raw tabbouleh-salat | Sunn Middag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s