Ruccolapesto

Pesto kan man lage av mer enn basilikum. Av ruccola, for eksempel.  De grønne løvetannlignende bladene har en pepperaktig smak som gjør at de gjerne kalles salatens krydder.

  • 150 gram ruccola
  • 100 gram parmesanost
  • 2 fedd hvitløk
  • 50 gram pinjekjerner
  • 2 ts kapers fra glass
  • olivenolje
  • 2 ts sitronsaft
  • salt
  • pepper

Ruccolapesto

Skyll og tørk ruccolasalaten. Riv parmesanost. Ha salat, ost, hvitløk og kapers i en foodprosessor.

Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne. Pass på så de ikke svis. Ha så i pinjekjernene sammen med de andre ingrediensene og kjør alt i foodprosessoren. Spe på med olivenolje til du har en pesto med passe konsistens.

Smak til med litt sitronsaft, salt og pepper.

Server over nykokt pasta, som tilbehør, eller bland ut med litt olje og eddik og sprinkle over en grønn salat.

Advertisements

2 responses

  1. Tilbaketråkk: Veganmisjonens saktebakte anistomater | Sunn Middag

  2. Tilbaketråkk: Spinat- og basilikumpesto | Sunn Middag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s