Catch up, Ketchup!

Denne oppskriften på hjemmelaget rå ketchup lærte jeg å lage på et raw food-kurs. Det er supert tilbehør til burgere av alle slag – fiskeburger, sort bønneburger, kikertburger og så videre. Og helt sikkert også fin sammen med grillmat.

Hjemmelaget ketchup er utrolig mye sunnere enn den du kjøper i butikken. Den er jo ofte tilsatt så mye sukker og E-stoffer at det på ingen måte er noe man bør spise for mye av. Her får du i stedet ekte tomater med masse antioksydanter rett på maten nesten uten anstrengelser.

  • 1/2 kopp soltørkede tomater
  • 1 kopp cherrytomater
  • 1 ts sitronsaft
  • 1/2 ts eplecidereddik
  • 1 fedd hvitløk
  • salt
  • pepper

Bløt opp de soltørkede tomatene i vann i 10 minutter eller så. Sil av vannet. Kjør alle ingrediensene i en foodprosessor til du har en jevn masse. Server som tilbehør der du ellers ville brukt vanlig ketchup.

Oppbevart i en tett boks i kjøleskapet holder den en drøy uke, kanskje også litt lenger.

Rå ketchup. Her med råkostsalat og rødbetburger.

Reklamer

3 responses

  1. Tilbaketråkk: Grønne fiskeburgere av lyr | Sunn Middag

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s