Spinatsuppe med selleri

Spinatsuppe er deillig mat. Fullt av antioksydanter, jern, folat, vitamin K,vitamin A, riboflavin, vitamin C og kalsium (blant annet), er spinatsuppe på alle måter sunn middag! I denne spinatsuppeversjonen har jeg i noen selleristenger for ekstra smak og fiber. Det blir heerlig. Timian, tabasco, matfløte og en skvett sitronsaft tar suppa til nye høyder.

  • 1 gul løk
  • 1 pose fersk spinat
  • 3 selleristenger
  • 7 dl vann
  • 1,5 grønnsaksbuljongterning
  • 2 ss mel
  • 1 skvett matfløte
  • fersk timian
  • revet muskatnøtt
  • noen dråper tabascosaus
  • 2 ss sitronsaft

Hakk løk, spinat og selleristang. Stek løk i en tykkbunnet kjele til den er myk. Ha i spinat, purre og ca. 2 dl vann i kjelen. Kok opp, slik at spinaten faller sammen. Ha i resten av vannet, samt grønnsaksbuljong, kok opp og la småkoke til selleribitene er blitt møre. Kjør med stavmikseren til du får en fin, jevn suppe. Kok videre.

Bland mel med noen skjeer vann i et glass. Ha denne blandingen i suppa som jevning. Rør godt og la koke videre. Ha så i matfløte og krydre med timian, muskat og tabascosaus. Smak til med sitronsaft.

Server med et hardkokt økologisk egg og/eller grovt brød.

Grønn spinatsuppe med økologisk egg

En annen versjon av spinatsuppe finner du her.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s