Vietnamesiske vårruller

Vietnamesiske vegetariske vårruller er nydelige på smak, og enkle å lage. Ingrediensene er heller ikke vanskelige å få tak i. Grønnsakene er helt standard, mens glassnudler og fiskesaus får du kjøpt i hvilken som helst matvarebutikk med OK utvalg. Det eneste er kanskje rispapiret, som du gjerne må i en asiatisk matbutikk for å få kjøpt. Pakken er imidlertid så stor at den holder til mange gode vårrull-måltider.

 

Rispapir til vårruller

Du kan i grunn bruke de grønnsakene du liker best, men mitt forslag er følgende:

Grønnsaker til grønnsaksblandingen

  • 1/2 pakke glassnudler
  • 4 never aromasopp
  • 4 gulrøtter
  • 5 selleristenger
  • 1 purre
  • 1/2 squash
  • 1 rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 potte koriander
  • 3 ss fiskesaus
  • 3 ss soyasaus
  • rispapir

Knekk glassnudlene i korte biter og legg dem i vann i ca 20 minutter.

Hakk sopp i tynne skiver. Kutt gulrøtter, selleri, purre og squash i små, tynne strimler. Rens og kutt chili, hakk koriander og press hvitløk.

Stek soppen brun i litt olje. Ha i resten av grønnsakene, chili, hvitløk og koriander, samt soyasaus og fiskesaus. Stek dette på middels varme til blandingen faller litt sammen. Vårrullene blir best hvis grønnsakene er litt sprø, så ikke stek for lenge.

Sil av vannet på glassnudlene, og bland dem inn i grønnsaksblandingen.

Væt ett og ett rispapir i lunkent vann. Legg et par skjeer med de stekte grønnsakene i midten av arket og brett rispapiret rundt. Pass på så du får lukket godt igjen langs kantene.

Jeg synes i grunn disse vårrullene er best når de serveres «au naturel» – altså når man ikke steker dem. Det er sunnere, og den gode grønnsakssmaken kommer også bedre frem. Selvsagt kan du også steke dem eller fritere dem.

Server sammen med en bolle sterk chilisaus.

Vårruller slik jeg elsker dem.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s