Fruktig tips

Matbutikken der jeg pleier å handle, hadde tilbud på spanske jordbær til 10 kroner per kurv her en dag. Skikkelig gode var de og! Jeg kjøpte med meg fire kurver, renset og kuttet bærene i to, og puttet dem i fryseren. Det er superlurt når man har lyst på noe godt en kveld. Da kan man nemlig lage smoothie… Mmmm!

Bananer har også en lei tendens til å ikke bli spist hos oss. Jeg tar dem derfor før de blir helt brune, skreller, kutter dem i biter og legger dem i en boks i fryseren. Slik unngår en å hive mat, og en får smoothiefrukt tilgjengelig når det skulle være! Dette kan man i grunn gjøre med annen frukt også. Kjøp i store kvanta når det er frukt på tilbud, rens, frys og lag smoothie eller frukt-milkshake.

Deilig smoothie av jordbær og banan

Reklamer

2 responses

  1. Smudi :-) er ein klår favoritt, og banantrikset ditt har eg praktisert lenge. Det er eit eller anna med den frosne banankonsistensen som gjer at drikken vert ekstra fyldig og isfrisk!

    Når det gjeld jordbæra, er eit ENDÅ betre triks å kjøpe mykje bær om sumaren – då får ein SUPERGODE, norske jordbær(fordi dei er hausta solmogne, gjerne same dag, og har ikkje vore på kjølelager under transport frå eit land langt unna), som ein kan fryse ned i porsjonspakker. Dette gjev eit smaksalternativ som er noko betre, og eit miljøsamvit som er mykje betre! Sjølv om ein då må ha ein noko større frysar, og brukar meir straum, meiner eg den totale miljøgevinsten vert større.

    Det same gjeld jo også andre bær som me har rikeleg av her til lands: Blåbær, bringebær, tyttebær, rips, solbær (veldig godt i smudi, det også). I tillegg får ein helsegevinst på det fysiske og mentale plan, ved å gå ein tur ut i skogen eller hagen, og finne roa i ein time eller to medan ein sit i busken og plukkar i ro og mak :-)

    • Tusen takk for tips! Og ja, det er klart. Frisk frukt fra naturen er jo det aller aller beste! Både for kropp, sjel og miljø! Men nå er det jo ikke alltid man har tilgang til frisk frukt, så da får en ty til løsning nummer to. Og min fryser er på ingen måte stor nok til å lagre frukt for en hel vinter! Puh! Da ville den blitt full! :-)
      Nå kommer heldigvis de norske bærene snart, og da skal det jaggu fråtses! Smudi an mass! :-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s