Grønn aspargessuppe

Aspargesen er endelig i butikkene, og den er til for å spises! Aparges inneholder få kalorier, og har en nydelig smak som minner om vår… Den finnes i både hvit, lilla og grønn versjon, men jeg liker den grønne best. Den er så herlig frisk og fin og vårlig på farge, og i tillegg er den sunnest. Og en enkel, supersunn suppe lagd på grønn asparges er en uslåelig forrett.

  • 200 g grønn asparges
  • 1/2 purre
  • 3 dl vann
  • 2 dl havremelk eller lignende
  • eventuelt en skvett fløte
  • grønnsaksfond
  • salt
  • pepper

Grønne fine aspargestopper.

Knekk av aspargesplantene nederst. Skjær av toppene og legg dem tilside. Hakk purre.

Stek purre i litt olje, men ikke la det bli brunt. Ha i aspargesstengene og vann og kok opp. La koke i 3-5 minutter, til aspargesstengene begynner å bli møre. Kjør så blandingen til en jevn suppe med en stavmikser. Tilsett melk, fond og eventuelt fløte. Kok opp og smak til med salt og pepper. Du kan selvsagt droppe melk og kjøre på med masse fløte, men da blir jo ikke suppa så sunn lenger da…

Ha så i asparges-toppene og kok med i suppa til de er møre.

Server!

Grønn aspargessuppe

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s