Potet- og kikertsalat

Potetsalat er fantastisk sommermat som kan varieres nesten i det uendelige. Det passer ypperlig sammen med grillmat, men kan også spises alene, som lunsj eller et mellommåltid. I tillegg er det en fin måte å få brukt opp kokte poteter fra søndagsmiddagen. Denne potetsalat-versjonen er veldig enkel å lage, men den er rett og slett skikkelig god! Den metter bra, og kikertene gir et ekstra proteintilskudd, noe som er herlig for eksempel etter trening.

  • 5 kokte og skrelte poteter
  • 1/2 purre
  • en neve soltørkede tomater
  • 2 gulrøtter
  • 1 boks kikerter
  • 1 dl rapsolje
  • 2 ss eplecidereddik
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 potte koriander
  • 1 ts kebabkrydder
  • 1/2 ts salt
  • pepper

Del de kokte potetene i passende biter. Kutt purre og soltørkede tomater i smale strimler. Skjær gulrøtter i skiver. Skyll kikertene godt. Ha alle grønnsakene i en passende bolle.

Finhakk koriander, og ha i en skål sammen med rapsolje, eddik og presset hvitløk. Tilsett kebabkrydder (spisskummin funker sikkert også fint), salt og pepper. Hell så blandingen over grønnsakene. Bland godt. La gjerne salaten stå 30 min – 1 time, slik at smakene får satt seg skikkelig.

Potet- og kikertsalat

 

Reklamer

4 responses

    • Supert! Og du og, fortell gjerne hvordan det ble! Det er kjekt å høre hva andre gjør med mine oppskrifter. Det blir jo alltid noen spennende variasjoner når andre lager maten!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s