Mango- og agurksalsa

Noen ganger kan det være fint å variere med noe annet enn den vanlige tomatsalsaen til fredagstacoen. Da kan en mango-og-agurk-salsa være et friskt alternativ. Spesielt god er den til fisketaco, men den blir også deilig tilbehør til for eksempel grillmat.

  • 1 mango
  • 1/2 agurk
  • 10 cm purre
  • 1 rød chili
  • 2-3 ss rapsolje
  • 2 ss koriander
  • salt og pepper

Kutt mangoen i terninger. Skrell agurken og kutt den i terninger. Del purren på langs og skjær i smale strimler. Finhakk chili og fersk koriander. Bland ingrediensene sammen og smak til med salt og pepper. Vær forsiktig med saltet! La salsaen stå en halvtimes tid i kjøleskapet så smakene får satt seg.

Får du rester igjen, smaker salsaen herlig i en grønn salat dagen etter.

Mango- og agurksalsa.

Og så et fun fact til nerdene helt til slutt: Mango er faktisk verdens nest mest spiste frukt, etter banan. Ikke så rart. Den er utrolig velsmakende, kan sette smak på mange forskjellige matretter, og er rik på A-vitamin.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s