Juksebacalao

Jada jada, jeg vet at bacalao skal lages med klippfisk, men det er jo masse jobb, med utvanning og skifting av vann og så videre. Denne juksebacalaoen med fersk eller fryst fisk smaker nesten like godt som ekte klippfiskbacalao, men er myyye raskere å lage.

  • 4o0 gram fersk eller frossen fiskefilet – f.eks. sei eller torsk
  • 1 løk
  • 3-4 fedd hvitløk
  • 5 store poteter
  • 1 boks tomater
  • 4 dl vann
  • 1 rød chili
  • 1 gul paprika
  • 1 fiskebuljongterning
  • salt og pepper
  • basilikum
  • oregano
  • 4 laurbærblad

Bruker du frossen fisk, må den tines på forhånd.

Kutt løk i grove terninger. Skjær poteter i skiver og paprika i biter. Hakk chili i tynne skiver.

Stek løk og hvitløkt blankt. Ha i poteter, vann og tomat. La dette småkoke i 10 minutter. Ha i paprika, chili, fiskebuljong, basilikum, oregano og laurbærblader. Kok videre i 5-10 minutter, til potetene begynner å bli gode og møre.

Smak til med salt og pepper. Legg fiskefiletene forsiktig på toppen, og la trekke på svak varme til fisken begynner å flake seg. Bom apetite! (Som man visstnok sier i Portugal, bacalaoens hjemland!)

So har me juksa litt...! Med fersk eller frossen fisk i stedet for klippfisk.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s