Vegetarisk moussaka med poteter

Moussaka kjenner vel gjerne vi her i Norge som tomatsaus med kjøtt og et lag gratinerte poteter på toppen. Jeg har tidligere laget moussaka med aubergine og røde linser her på bloggen, men nå syntes jeg det var på tide med den «norske versjonen». Men jeg lager den selvsagt vegetarisk, med blant annet gulrøtter, sopp og kikerter som fyll i tomatsausen. Det ble skikkelig godt!

  • 1 gul løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 5-6 halvstore champignonger
  • 1 boks tomater (f.eks. S&W tomater på boks med oregano og basilikum)
  • 2 gulrøtter
  • 1 boks kikerter
  • pepper
  • 1 ts kanel
  • evt. basilikum og oregano
  • tabascosaus
  • buljongterning
  • 2 ss smør
  • 3 ss mel
  • 6 dl melk
  • pepper
  • en klype salt
  • masse revet muskatnøtt
  • 1 egg
  • revet ost
  • 6-7 poteter

S&W tomat med basilikum og oregano

Kutt løk, sopp og gulrøtter i biter. Soppen og gulrøttene kan godt være nokså grovt skjært.

Stek løk og hvitløk blankt. Ha i soppen, og stek til soppen har fått litt farge. Ha i tomater og gulrøtter. (Denne gangen brukte jeg S&W sine tomater på boks med oregano og basilikum, men det er selvfølgelig ingenting i veien for å bruke ferske tomater eller helt standard tomater på boks, og heller krydre med urter etterpå. Men den var riktig så god, og tomatene var av utmerket kvalitet.)

Småkok på middels varme til gulrøttene har blitt passe møre. Krydre etter smak. Hvis du har brukt tomater på boks uten oregano/timian, bør du krydre med ferske eller tørkede urter.

Ha i skylte kikerter, og kok videre noen minutter.

Lag deretter hvit saus. Lag jevning med smør og mel, og spe med melk. Krydre og kok til melsmaken har forsvunnet. Ta gryta av plata, og rør inn et egg. Ha så i revet ost etter smak.

Skrell potetene, og skjær dem i tynne skiver ved hjelp av en ostehøvel. Legg så lagvis ingrediensene i en ildfast form. Først hvit saus, så poteter, tomatsaus, hvit saus, poteter, og så videre. Strø et lag ost på toppen og dryss litt pizzakrydder over.

Stekes midt i ovnen ved 220 grader i 20 minutter, eller til osten har blitt fin og gylden.

Mmm. Ser lovende ut!

Server med en grønn salat. Og kanskje litt tzatziki?

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s